Praktijkonderzoek in de school

 0,00

Cyrilla van der Donk – Bas van Lanen

Artikelnummer: 9789046907320 Categorieën: ,

Beschrijving

Veel leraren en leraren in opleiding voeren praktijkonderzoek uit in hun eigen school en zoeken op systematische wijze naar antwoorden op vragen die hun onderwijspraktijk oproept. Praktijkonderzoek is een professionele leer- en innovatiestrategie die beschouwd kan worden als een vorm van kwaliteitszorg die in de beroepspraktijk verankerd is. Het leidt tot kennis over en inzicht in de dagelijkse onderwijspraktijk en de realisatie van verbeteringen.

Praktijkonderzoek in de school biedt een leidraad bij het voorbereiden en uitvoeren van dit onderzoek. Aan de hand van praktische voorbeelden en technieken zijn de basisprincipes van praktijkonderzoek vertaald naar de onderwijspraktijk vanuit een realistische visie op de waarde die het kan hebben voor onderwijsorganisaties, leraren, leerlingen en andere belanghebbenden. Zeven kernactiviteiten van praktijkonderzoek staan centraal: oriënteren, richten, plannen, verzamelen, analyseren & concluderen, ontwerpen en rapporteren & presenteren.

Praktijkonderzoek in de school is bedoeld voor zowel aankomende leraren in Nederland en België als voor professionals die al in het onderwijs werkzaam zijn.

inhoud

Cyrilla van der Donk is docent onderwijskunde aan het Instituut voor Leraar en School van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ze is als docent en onderzoeker betrokken bij de voorbereiding en begeleiding van studenten en leraren bij het doen van praktijkonderzoek.
Bas van Lanen is hoofddocent Research & Improvement bij de Master Social Work aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Extra informatie

uitgeverij

druk

2020, 4de druk

uitvoering

paperback

aantal pagina's

384

winkelprijs

€ 39,50