Viceversa

 0,00

Geschiedenis van de westerse kunst en architectuur

Ad de Visser

Artikelnummer: 9789079372119 Categorieën: ,

Beschrijving

Ad de Visser, auteur van Hardop Kijken (2009, tiende druk) en De tweede helft – beeldende kunst na 1945 (2010, zesde druk), werkt sinds enige jaren aan een zeer ambitieus project: VICEVERSA, een eerste, algemene kunstgeschiedenis van Nederlandse bodem, in omvang vergelijkbaar met klassieke voorgangers als Jansons Wereldgeschiedenis van de kunst en Algemene Kunstgeschiedenis van Honour en Fleming.

Het belangrijkste onderscheid met deze klassiekers is de nieuwe benadering, waarin weliswaar de chronologische ontwikkeling van de kunst wordt behandeld, maar waarin steeds ook wordt ‘doorgeschakeld’ naar latere periodes. Het vraagt zich niet alleen af waar de kunst vandaan is gekomen, maar vooral ook waarheen ze heeft gevoerd.

Deze uitgave, die ca 3500 afbeeldingen bevat (klein in het boek en groot op de bijbehorende website), richt zich op een nieuwe generatie kunstenaars, kunst- en kunstgeschiedenisstudenten en geïnteresseerde leken, die gewend zijn om te gaan met een nadrukkelijke beeldcultuur en zich door de nieuwe media ‘vrijer bewegen’ in tijd en ruimte.

Ad de Visser (1951) is docent kunstgeschiedenis geweest.