Natuuronderwijs inzichtelijk

 0,00

Een basis voor de vakinhoud van Natuur & Techniek

Amito Haarhuis – Carla Kersbergen

Artikelnummer: 9789046907610 Categorie:

Beschrijving

Natuuronderwijs gaat over de levende en de niet-levende natuur en heeft veel raakvlakken met de leergebieden Techniek, Duurzame ontwikkeling en Gezond gedrag. Het is belangrijk om inzicht te hebben in de vakinhouden van deze leergebieden. Het geeft je houvast bij het voorbereiden en geven van natuuronderwijslessen. Bovendien kun je beter ingaan op spontane reacties en vragen van kinderen als je zelf overzicht hebt over de stof.

Met Natuuronderwijs inzichtelijk, het meestgebruikte bronnenboek voor de hele studieloopbaan, kunnen pabostudenten zich de vakinhouden van deze leergebieden eigen maken. In zeven hoofdstukken komen de volgende onderwerpen aan bod: planten, dieren, eigen lichaam en gezond gedrag, ecologie en duurzaamheid, natuurkundige verschijnselen, technische inzichten, en weersverschijnselen en hemellichamen. Elk hoofdstuk begint met een inleiding waarin een duidelijk verband wordt gelegd tussen de leerinhouden die in het hoofdstuk aan de orde komen en de kerndoelen basisonderwijs (2006). Daarmee is Natuuronderwijs inzichtelijk ook een ideaal bronnenboek om je voor te bereiden op de toelatingstoets Natuur & Techniek voor de pabo. Met het boek De pabotoets Natuur & Techniek haal je zo kun je vervolgens je opgedane kennis toetsen aan de hand van gerichte oefenvragen.

Natuuronderwijs inzichtelijk is geschreven voor (aankomende) studenten aan de pabo en voor leerkrachten in het basisonderwijs.

inhoud

Amito Haarhuis is momenteel werkzaam bij science center NEMO in Amsterdam.
Carla Kersbergen is momenteel werkzaam bij Ecomare, centrum voor de wadden en de Noordzee, op Texel.
De auteurs hebben dit boek geschreven vanuit hun ervaring als docent natuuronderwijs op een pabo.

Extra informatie

uitgeverij

druk

2021, 5de druk

uitvoering

paperback

aantal pagina's

511

winkelprijs

€ 42,95