Arts-Based Research voor het sociaal domein

 0,00

Op kunsten gebaseerd praktijkgericht onderzoek

Pim van Heijst – Nico de Vos – Sabrina Keinemans

Artikelnummer: 9789046906538 Categorieën: ,

Beschrijving

Arts-Based Research betekent letterlijk: op kunsten gebaseerd onderzoek. Praktijkgericht  Arts-Based Research wil een bijdrage leveren aan het oplossen van concrete vraagstukken in de dagelijkse beroepspraktijk. Juist in het sociaal domein heeft het toegevoegde waarde dit type onderzoek in te zetten omdat deze benadering de ruimte biedt de praktijk in het sociaal domein vanuit een ander perspectief te bekijken en te komen tot activering, ondersteuning, verbinding en participatie.

In Arts-Based Research voor het sociaal domein komen verschillende kunstvormen aan bod. De auteurs laten zien hoe die gebruikt kunnen worden in innovatief praktijkgericht onderzoek in alle fasen van een onderzoeksproject. De uitgave begint met een introductie van Arts-Based Research. Daarin wordt onder andere ingegaan op vraagstukken in het sociaal domein die zich goed lenen voor het werken met kunst in onderzoek. In het kerngedeelte wordt ingegaan op zes varianten van Arts-Based Research, gekoppeld aan even zo veel kunstvormen: verhalen, muziek, theater, dans, beeldende kunst en audiovisuele media.

Dit boek is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die worden opgeleid voor allerlei beroepen in het brede sociaal domein waarbij kunst en onderzoek in de werkpraktijk worden ingezet.

inhoud

Extra informatie

uitgeverij

druk

2019, 1ste druk

uitvoering

paperback

aantal pagina's

224

winkelprijs

€ 27,50